Predstavnici biblioteke “Alija Isaković” prisustvovali Susretima bibliotekara u Banovićima

Prestavnici Biblioteke „Alija Isaković“Gradačac, 16.septembra 2019.godine, prisustvovali su obilježavanju Dana biblioteke u Banovićima, gdje su se predstavili eksponatima iz Zvičajne zbirke. Prigodnom izložbom Zavičajnih zbirki predstavile su se i ostale biblioteke TK.

Predstavnica Biblioteke „Alija Isaković“Gradačac, gospođa Mirsa Šarić zahvalila se na pozivu i direktoru biblioteke u Banovićima  poklonila knjige izdanja gradačačke biblioteke.  

JU ”Javna biblioteka” Banovići obilježila je 63 godine postojanja i rada. Tim povodom upriličena je “Izložba kulturno-historijske zavičajne građe biblioteka sa područja Tuzlanskog kantona” na kojoj je učešće uzela i Biblioteka ”Behram-beg”.

U okviru programa održani su i Susreti bibliotekara kao i predavanja, a predavači su bili eminentni stručnjaci iz ove oblasti.

Ovo je bila dobra prilika za jačanje saradnje između biblioteka i drugih institucija kulture. Učesnici su nastojali ukazati široj javnosti ulogu ovakvih institucija u očuvanju kulturno-historijske baštine ovih prostora.