Vrijednim korisnicima Biblioteke “Alija Isaković” uručene nagrade

Kao i svake godine Javna biblioteka „Alija Isaković“ nagradila je svoje najvjernije i najaktivnije korisnike te korisnike s najviše pročitanih knjiga tokom protekle godine.

Tim povodom organizovano je druženje korisnika biblioteke sa pjesnikinjom Lejlom Kadić iz Gračanice, koja je i prošle godine sa karavanom Vezenog mosta  posjetila našu biblioteku i družila se s korisnicima biblioteke.

“Poezija koju pišeš je tematski i stilski bliska djeci uzrasta do deset godina, ali i svima onima koji iz perspektive dječijeg svijeta nastoje posmatrati svakodnevnicu i motive koji su karakteristični za odrastanje, otkrivanje prirode i društva. Ovu poeziju prati osjećaj za ritam i melodiju zbog kojih su pjesme pamtljive i privlačne za djecu.”, kazala je u ime domaćina Mirsa Šarić prilikom predstavljanja pjesnikinje Kadić.

Pjesniknja Lejla Kadić se zahvalila na lijepim riječima predstavljanja i dobrodošlice, a potom se nadahnutim stihovima obratila prisutnim korisnicima biblioteke.

Lejla Kadić

U nastavku programa dodijeljene su nagrade za najbolje korinike biblioteke po kategorijama,a čestitke je uputio i Husein Kujrakovič, direktor Javne biblioteke „Alija Isaković“ iz Gradačca.

Prva kategorija koja je nagrađena je kategorija za najmlađeg korisnika. Najmlađi nagrađeni korisnik je Sara Džombić, i ona ima samo 3 godine.

U kategoriji od I do V razreda imamo dvije nagrađene korisnice. Prva korisnica  koja je pročitala najviše knjiga je Ajša Moćić, učenica 3. razreda, a dolazi iz škole Dr. Safvet- beg Bašagić. Druga korisnica je Runaklić Ajna, učlanjena je u Pokretnoj biblioteci, učenica 4. razreda, dolazi iz područne škole „Dr. Safvet- beg Bašagić“.

Treća kategorija je od V do IX razreda. Nagrađena korisnica iz ove kategorije s najviše pročitanih knjiga je Ejna Gubaljević, učenica 7. razreda, Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“.

Četvrta kategorija je od I do IV razreda srednje škole. Nagrađena korisnica je učenica 2, razreda Gimnazije „ Mustafa Novalić“, Iman Huseinbašić.

Peta kategorija je kategorija starijih korisnika, a među njima najbolja je bila Ljiljana Bećirović.

Korisnik s najviše pročitanih knjiga u Biblioteci je Asija Nukić.

Čestitamo svim nagrađenim korisnicima i nadamo se da ćemo se družiti i u narednim godinama!